Často kladené otázky alebo 10 NAJčastejších odpovedí

  1. Obsahuje stabilizovaný mach látky škodlivé pre zdravie?

    Nami používaný mach NIE. Vybrali sme si overeného dodávateľa, ktorý sa zberu a stabilizácii machu venuje desaťročia. Dodávateľ nám garantuje kvalitu machu a dlhodobú trvácnosť. Proces stabilizácie bol vyvinutý v priebehu desaťročí, vykonáva sa ručne a kontrola kvality prebieha počas celého procesu. Použité farby a chemikálie nie sú toxické ani inak škodlivé.  Nie je doposiaľ známe, že by mach škodil domácim zvieratám, ale nedovoľte im ho pre istotu jesť. Predsa len, majú svoje vlastné pochúťky.

  2. Aké sú požiadavky na inštaláciu machových obrazov?

    Machové obrazy sú vhodné pre akýkoľvek typ súkromných, komerčných ale aj verejných vnútorných priestorov. Najlepšími inštalačnými povrchmi sú steny. Stabilizovaný mach je inšpiratívny produkt, ktorý láka ľudí, aby sa ho dotýkali. Upozorňujeme ale, že príliš hrubé zaobchádzanie ho môže poškodiť. Machové obrazy neinštalujte na miesta vystavené priamemu slnečnému žiareniu alebo trvalo vysokým teplotám, ani v bezprostrednej blízkosti ohrievačov a klimatizácií, aj keď stabilizovaný mach patrí k nehorľavým materiálom. 

  3. Menia machové obrazy akustické vlastnosti priestoru?

    Konkrétne nami používaný sobí mach bol testovaný na pohltivosť zvuku, sám o sebe zjemňuje zvuky. Pohltivosť zvuku je najlepšia vo frekvenciách, pri ktorých dochádza k reči. Preto machové obrazy sú výborným doplnkom na zníženie hlučnosti v priestore. 

  4. Sú machové obrazy ohňovzdorné?

    Samotný stabilizovaný mach použitý v machových obrazoch je účinným ohňovzdorným materiálom a spomaľuje vznietenie použitého podkladového materiálu. Je testovaný na požiarnu bezpečnosť a spĺňa požiarnu klasifikáciu B s2 d0 - skúšobná požiadavka DIN EN 13501-1:2010:01 pre stavebné materiály, avšak drevený rám túto ohňovzdornú schopnosť nemá. Čiže machové obrazy v drevených rámoch nie sú ohňovzdorné.

  5. Zhromažďujú machové obrazy domáci prach? Potrebujú slnečné svetlo alebo zalievanie?

    Všetky naše produkty zo stabilizovaného machu sú bezúdržbové, nepotrebujú slnečné svetlo. Neodporúčame inštalovať obrazy na miesta, kde môžu byť vystavené priamemu slnečnému žiareniu. Naše výrobky nevyžadujú zalievanie. Neodporúčame ich striekať vodou alebo inými tekutinami, pretože striekanie môže zriediť konzervačné látky. Rovnako neodporúčame inštalovať naše obrazy na miesta, kde je pravdepodobná striekajúca voda alebo extrémne vysoká vlhkosť (napríklad sprchy, kúpeľne alebo v blízkosti vodovodných batérií). Prekvapivo naše produkty takmer vôbec nepriťahujú domáci prach. V prípade potreby je možné oprášiť, vyfúkať veľmi jemným vysávaním alebo fénom.

  6. Prečo mach vysychá? Čo môžem urobiť?

    Keď je relatívna vlhkosť vzduchu nižšia ako 40 %, mach všeobecne skrehne. Potom sa ho treba dotýkať len s maximálnou opatrnosťou. Po zvýšení úrovne vlhkosti mach opäť zmäkne. Môže niekoľkokrát vyschnúť a zmäknúť bez toho, aby došlo k poškodeniu produktu. Do priveľmi suchého priestoru v miestnosti sa odporúča zvlhčovač vzduchu, aby obrazy zostali stále svieže a mach mäkký. 

  7. Majú machové obrazy vôňu?

    Stabilizovaný mach má zvyčajne prirodzenú, hubovitú vôňu. Po vybratí produktov z obalu sa môže objaviť jemná vôňa. Pri použití aj iného matieriálu v machovom obraze môže tento cítiť prenikavejšie než samotný mach. Záleží od obrazu a jeho materiálového zloženia. Keď je výrobok nedávno vyrobený a nový, vôňa môže byť intenzívnejšia, ale časom zmizne. Pamätajte, že každý vníma vône individuálne.

  8. Zmizne alebo vybledne farba machu?

    Keďže mach prirodzene absorbuje a uvoľňuje vlhkosť  vzduchu, priľnavosť farbív nie je nikdy absolútna. V niektorých prípadoch to môže spôsobiť svetlé farebné škvrny na prstoch pri dotyku. Farba nie je škodlivá a zmýva sa vodou a mydlom. Po čase sa zafarbenie ustáli. Počas dlhého obdobia sú možné určité zmeny. Napriek tomu, že použité farbivá sú zvolené tak, aby mali maximálnu svetelnú odolnosť, vystavenie priamemu slnečnému žiareniu môže spôsobiť vyblednutie farby. Upozorňujeme, že zmeny vlhkosti vzduchu môžu na chvíľu mierne zmeniť farebný odtieň. Čím je vzduch vlhkejší, tým je farba tmavšia a čím je vzduch suchší, tým je farba svetlejšia.

  9. Ako dlho vydržia machové obrazy pekné? 

    Úprimne povedané, zatiaľ nepoznáme dĺžku životného cyklu našich obrazov. Dôverujeme skúsenostiam a referenciám našich dodávateľov machu. Ich machové produkty boli nainštalované pred viac ako 10 rokmi a sú stále v dobrom stave. Pri správnom používaní a v správnych podmienkach môžu produkty vydržať niekoľko rokov. Budeme vás informovať, keď zistíme dobu spotreby našich produktov. 

  10. Aká je záruka a servis na machové obrazy?

    Kúpou machového obrazu to u nás nekončí. Garantujeme Vám minimálne dvojročnú záruku. Prečo minimálne? Pretože nami používaný mach má zistenú oveľa dlhšiu životnosť. V prípade dodržania základných pravidiel, machové obrazy vydržia byť krásne desaťročie. V prípade porušenia obrazu Vami alebo domácimi zvieratami, nad rámec záruky Vám radi obraz opravíme za prijateľných a vopred dohodnutých podmienok.

    10 NAJčastejších odpovedí_BLOG_1