Machový strom života

Ručná práca od úplného začiatku 

Samotný strom života je symbolom spojenia medzi nebom, zemou a podsvetím. Má hlboký duchovný význam a mnohí ľudia ho považujú za symbol rastu, obnovy a nekonečnosti. Možno práve preto sa stal obľúbeným a vyhľadávaným interiérovým doplnkom. 

Lipové drevo, ktoré sme použili na vytvorenie základu stromu života, má tiež významné miesto v histórii a kultúre. Používalo sa na výrobu tradičných umeleckých diel a bolo považované za symbol ochrany, lásky a oddanosti. To dodáva nášmu stromu života ďalšiu vrstvu symboliky a hodnoty. 

Základ nášho dielka vyrábame ručne s pomocou dlátka, píly, brúsky a rôznych druhov nožov. Rezbárska práca je zručnosťou, ktorá sa už stáročia využíva na vytváranie umeleckých alebo dekoratívnych predmetov najmä z dreva. Vyžaduje si to predovšetkým zručnosť a trpezlivosť. Vďaka tomu kus krásneho dreva opäť získa stratený vzhľad a vdýchneme mu čo najvernejšiu trojrozmernú podobu stromu. 

Vyhotovený drevený základ ďalej upravujeme ekologickým voskovým olejom v rôznych odtieňoch, aby vynikla jedinečná štruktúra skutočného dreva a farebná tieňohra, ktorú dosiahneme jemným tieňovaním náteru. Detaily sú pre nás dôležité v každom procese výroby tohto diela. 

Po úplnom uschnutí farieb vlepujeme do koruny stromu stabilizovaný sobí mach. Na výrobu stromov života používame mach, ktorý vypestovala sama príroda a do finálnej podoby spracovala ekologickým spôsobom rodina podnikateľov, ktorí sa tejto práci venujú niekoľko generácií. Tento stabilizovaný sobí mach zodpovedá nemeckým normám kvality stabilizácie. Vydrží viac než desaťročie bez akejkoľvek náročnej údržby. 

Machový strom života je spojením viacerých kvalitných prírodných materiálov s krásnym precíznym rezbárskym umením, ktoré nesie so sebou hlbokú symboliku a význam. Jeho trvanlivosť, kvalita a ručná práca robia z neho výnimočný kus, ktorý bude skvelým doplnkom pre každý interiér a prinesie do vášho domova na mnoho rokov nielen symboliku, ale aj krásu a umenie priamo z lesa.