Bezstarostná starostlivosť

Sú machové obrazy skutočne bezúdržbové?

Machové obrazy sú nielen krásnym doplnkom do interiéru, ale aj praktickým riešením pre tých, ktorí nemajú veľa času alebo skúseností s pestovaním živých rastlín. Vďaka stabilizácii sú tieto obrazy skutočne bezúdržbové a nemusíte sa o ne roky starať.

Okrem toho sú priateľské k životnému prostrediu, pretože na ich údržbu nie sú potrebné žiadne hnojivá či pesticídy. Na rozdiel od živých rastlín, ktoré môžu byť citlivé na zmeny teploty a vlhkosti, machové obrazy sú odolné voči týmto faktorom a preto sú vhodné aj do priestorov, kde je ťažké udržať základné podmienky pre živé rastliny. Prežijú aj vašu služobnú cestu alebo dvojmesačnú dovolenku v dokonalom stave. 

Machové obrazy majú aj ďalšie výhody. Nenáročným spôsobom zlepšujú kvalitu vzduchu v interiéri, pretože absorbujú prebytočnú vlhkosť, dokonca vďaka svojmu zloženiu tlmia hlasitosť. Sú preto vhodné do bežných interiérových podmienok, ktoré vyhovujú ľuďom. Navyše, jedinečným a elegantným spôsobom ozdobia steny alebo iné plochy, čím pridajú do interiéru prírodný prvok a zlepšia vám náladu a celkovú atmosféru miestnosti.

Ak hľadáte trvalé, jednoduché a praktické riešenie ako skrášliť váš interiér, machové obrazy sú pre vás ideálne. Občas ich stačí len ofúkať alebo jemne ofénovať studeným vzduchom. Ich bezúdržbovosť a dlhá životnosť ich robí skutočne unikátnymi a nezameniteľnými doplnkami do každého domova. Starostlivosť o machové obrazy je veľmi jednoduchá. Skúste to.